Johannesberg 4, 104 22 Stockholm    info@spambloggar.se

Bloggen om digital marknadsföring

Jag, Lassegw kommer uppdatera denna blogg.


Hur hittar jag min första kund? - del 1

När hemsidan kommit upp för första gången är det inte helt lätt att hitta sina kunder. Många har just detta problem i början och det har gjort att det finns många tips och trix där ute hur du faktiskt syns och får din första kund. 

Börja marknadsför företaget

Sociala medier är en perfekt början för att marknadsföra. Skapa en Facebook-sida och en Instagramprofil till företaget, alternativt komplettera med en Twitter. Det räcker dock med två sociala kanaler i början. Du får nämligen aldrig låta företagets sidor stå stilla för länge, de ger en negativ inblick. 

Börja med att posta en bild/video på en eller flera av dina produkter och  erbjud en rabatt till de som gillar er på Facebook!

Vänner, familj och bekanta

Med din nya sociala kanal kan du berätta om dina varor/tjänster och låta folk bli inspirerade. Börja med att bjuda in vänner, bekanta, familj etc. De personerna som känner sig kommer säkerligen visa intresse i ditt företag. På så sätt sprids det. Exempelvis på Facebook och Instagram kan man se vad ens vänner gillar och på Facebook kommer även statusen upp som en vän gillat ifall du faller in i den segmenteringen att du kanske skulle gilla det också - allt tack vara olika algoritmer.

Ta alltså vara på möjligheten att sprida dina inlägg via bekanta i början. Berätta om ditt företag - visa vad du gör och förhoppningsvis sprider dem det visare. Detta kallas WOM (word of mouth) och är ett gratis marknadsföringsverktyg. 

1 jul 2017