Johannesberg 4, 104 22 Stockholm    info@spambloggar.se

Bloggen om digital marknadsföring

Jag, Lassegw kommer uppdatera denna blogg.


Digital marknadsföring - trender 2017

Kommer video fortsätta expandera?

Som ni alla vet trendade det otroligt mycket med videomarknadsföring förra året, och det kommer nog fortsätta att öka marknant på ett flertal plattformar. Det kommer bli viktigare och viktigare att jobba med rörlig media, speciellt live!

Mer innehållsmarknadsföring?

Kvalité har nog alltid varit bättre än kvantitet, och det gäller nog allt. Så viktigt år 2017 blir nog att ta fram bra innehåll före mycket innegåll. 

Kommer marknadsföringen bli bättre?

Data kommer att fortsätta expandera, AI kommer ta över mer och mer. Artificiell Intelligens (AI) är möjligheten att ta hjälp av robotar för beslutsfattande. 2017 är kanske året där detta utvecklas ännu mer, dvs ännu fler automatiserade e-mail etc.

Allt fler upplevelser?

Under 2016 slog Pokémon Go igenom och blev en enorm trend - det är en app som kombinerar digitalt med fysiskt och låter användaren göra allt. Och inte nog med det. AR- och VR-teknologi blev större än någonsin, tillsammans med 360° videos. Alla dessa involverar användaren mer än någonsin tidigare. Är 2017 det året vi får se mer av detta? Definitivt. Företag måste hitta sätt att utnjyttja tekniken och få användaren att ta del av marknadsföringen, snarare än att visa annonser och reklam på traditionella medier.

 

 

12 jan 2017