Tina Ax blir googlad hon också!

Jojomensan, så är det. Tina Ax är en av de personer som deltar i dokumentären ”Du är googlad”. Den visas ikväll klockan 20:00, glöm inte det. Jag var tämligen övertygad om att jag skulle nöja mig med ett ganska svalt von-oben-perspektiv på själva dokumentären, att det inte fanns så mycket mer att fokusera på än ett par principfrågor. Där bedrog jag mig.

Efter att ha snokat runt i buskarna ser jag att det finns åtskilligt att begrunda kring Bataljen Tina Ax. Här kan vi se att den ena parten har rustat sig ganska väl för att ta plats med Tina Ax’s identitet, nämligen Tinas fd sambo. Den andra parten, Tina själv, har tydligen till nu stått helt utan egen presentation på nätet.

När den här saken har utvecklats lite mer, så kommer vi nog att kunna skönja hur mycket ansträngning det kan kosta en privatperson att komma tillrätta med ett sådant underläge som Tina Ax befinner sig i just nu. Det ser emellertid inte alls ut som något katastrofalt läge, men det är ändå värt en hel del att kunna sätta ljuset på problemet. Jag ska följa utvecklingen med stort intresse.

För ögonblicket ser jag att Tinas adress tinaax.n.nu har börjat klättra, två upp, ett ner osv. Det sker efter uppvaktning av några SEO och Ripås själv. Gott så kanske. Emellertid, det här är inte SEO i vanlig bemärkelse, det är brandkårsutryckning för att verksamt ändra ett sökresultat. För att jag ska gilla det jag ser så krävs det att jag förstår avsikten med herrarnas engagemang. För att jag ska acceptera det som sker krävs det som minst att jag förstår logiken i det som sker. Jag behöver alltså inte gilla allt för att acceptera.

Vad jag kan se så har Tina inte gjort någon som helst ansträngning för att offentliggöra sitt privatliv på webben. Tvärtom, hon har varit ”far away from the net”.
Att dra någon i smutsenDäremot har Tinas fd sambo stulit hennes identitet, använt den för att oemotsagd kunna skapa sin egen version av bilden av Tina, på webben. Mot den bakgrunden finner jag inga som helst skäl att hysa betänkligheter inför denna ”städning”. Jag både accepterar och gillar det som nu sker. Jag varken accepterar eller gillar att någon stjäl en annan persons identitet för att vinna egna försteg.

Hemma hos oss brukar vi kalla ett sådant uppträdande som Tinas sambo har gett prov på för ett av rättshaveristens typiska rekvisit. Dvs att kvälja dom och skipa egen rättvisa.

-

Det här inlägget postades i Sökmotoroptimering. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>