Online Publishing Solna AB och dumma blondiner

Internetsweden om Online Publishing Solna ABSå här är det. Online Publishing Solna AB sökte efter en SEO i mars 2011. Hur det gick med den saken vet jag naturligvis inte. Det är i sak inte så väsentligt. Men jag kan väl tro att bolaget såg sig ha användning för en kompetens som kan hantera deras optimering för en god visning i sökresultaten, dvs sökmotoroptimering.

Jag vet inte om Online Publishing Solna AB och jag gör bedömningen på samma grunder, men jag delar uppfattningen om behovet. Du kan gärna läsa material hos Internetsweden(Peter Forsman) eller bara göra några sökningar i katalogsfären.

I vart fall, jag dristade mig att samla lite just på temat nummerupplysning eftersom det gått ett halvår efter det att Online Publishing Solna AB sökt en SEO. Det borde ju ha gett någon effekt någonstans.

Det kan man väl säga att det har, gett effekt alltså. I maj månad registrerar ett franskt företag(Checkpoint Utopia Media) nio(9) nya domäner, i huvudsak för att ge stöd för termen nummerupplysning och variationer på temat.

  • http://118218blogg.se
  • http://www.nummerupplysning118218.se
  • http://www.118218nummerupplysning.se
  • http://www.ring118218.se
  • http://www.branummerupplysning.se
  • http://www.gratisnummerupplysning.se
  • http://www.blogg118218.se
  • http://www.namnochnummer.com
  • http://www.nupplysning.se/
  • http://www.billignummerupplysning.se/

Innehållet i dessa bloggar är enahanda. Upprepningar följda av ytterligare upprepningar, vi känner igen beteendet hos några så kallade Rykteshanterare. Bolaget har onekligen ett behov av att snygga till sitt yttre, för att inte tala om sitt inre.

Men, och det är ett starkt men, de har inte någon som helst möjlighet att göra något åt sitt skamfilade rykte genom att använda dessa metoder. Det förstärker bara det intryck många av oss redan har fått, de vill dölja inte visa. De litar på idén om att undertrycka, inte lyfta. Bästa Online Publishing Solna AB, hade ni arbetat på att lyfta er själva hade ni haft en chans. Inte nu, inte så här. Ni smutsar ner en hel bransch, seobranschen.

Som det nu är drar ni seobranschen i smutsen genom att hävda att ni kan, och säljer, sökmotoroptimering. Ni har sålt skräp, och ni säljer fortfarande skräp. Era pengar tjänar ni uppenbarligen på andra människors misstag. Läs här Om Online Publishing AB och en dum blondin.

Det riktigt intressanta ur principiell synpunkt kan vara att begrunda det faktum att bolaget sökte en SEO för att lösa/dölja sina problem. Det kan ge en vink om att SEO-branschen skulle kunna gynnas av en annan framtoning än den som Online Publishing Solna AB hjälper till att skapa.


Det här inlägget postades i Sökmotoroptimering. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>