Länknätverket Name Navigation AB (5)

Name Navigation förvirrar

Name Navigation länkar

Det här nätverket består av domäner som verkar hopsamlade i första hand för att ligga till sig i spekulationsvärde. Det är Name Navigation AB som tidigt började köpa utgångna domäner. Nu har NameNa funnit en ny möjlighet att använda domänerna för aktiv tjänst i avvaktan på lämplig spekulant och affär. Det är cirka 1700 domäner som visas här. Jadå, det finns mer.

Om jag ser till användningen så är det en del kunder från Jajja och möjligen också Eniro. Jag har inte tillgång till deras kunddatabaser och vill inte bryta arm i frågan om mer exakta uppgifter än de jag faktiskt har. Det öppnar också för att hävda att det kan vara någon ytterligare partner som levererar länkköpare. Om jag ser till de köpare som jag inte har några historiska data på så noterar jag att de vanligen saknar andra länkar än Eniro, Rejta och hitta.se.

Domänerna förtecknade i ett Googledokument.

De webbsidor som visas har inte mycket med optimering att göra. Visserligen indexeras sidorna med sina länkar. De kan naturligtvis påverka antalet visningar och möjligen också användas för verklig eller konstruerad trafik till olika mål. De är emellertid lite påfrestande för en eventuell besökare som förirrat sig och hamnat på någon av dem. Visningen är serverstyrd med ett mycket slumpmässigt men likafullt ett tämligen ensidigt resultat. Det verkar mest som om visningen tilldelas efter värdet på den insats kunden gjort.

Gör en sökning med site:[domän] på någon av domänerna om du är nyfiken på innehållet. Det är annars lite tålamodsprövande att göra direkt handpåläggning. Som du ser efter ett antal sökningar på någon av sidorna så saknar det avgivna k-värdet i söksträngen i praktiken betydelse om du inte väl känner till vad som kan sökas. Det i sin tur borde innebära att de resultat vi ser genom site:xxxx är pingade frågor.

Möjligen kreativt, men genuint illa utfört.

 

Det här inlägget postades i Sökmotoroptimering. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Länknätverket Name Navigation AB (5)

  1. Pingback: Eniros länknätverk Scandinavian Ad Networks | Sökmotoroptimering och länkar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>