Johan Ripås, nog är du googlad alltid!

Twitterflöde Schulman o RipåsJag har under ett antal dagar följt det mesta om vad som händer i frågan om den dokumentärfilm som Johan Ripås har gjort för SVT. Som bekant ska den handla om din och min identitet på nätet, så som sökmotorerna(Läs, Google) uppfattar oss och presenterar oss.

Om jag förstått saken rätt så ska Johans dokumentär ”Du är Googlad” inte bara handla om de fall han grävt fram för att illustrera problem och möjligheter. Han använder också sin egen identitet för att visa vad som kan hända när vi blir omtalade eller annars blir omnämnda och presenterade i försöken att ta plats på nätet. Filmen bör nog kunna uppfattas som ett starkt bidrag i diskussionen om vårt förhållningssätt till det publika rummet, på vilket sätt det växer, nu och i framtiden. Vi får väl se.

Det har varit en ganska matnyttig resa att följa, så här långt. Vad det blir av fortsättningen återstår att se. Låt mig få uttrycka förhoppningen att den fortsatta diskussionen kommer att se förbi de enskilda personer som har behagat respektive misshagat våra tankar och sinnen. Då finns det en god möjlighet att stå kvar för att dra slutsatser och låta tankarna mogna.

Att försöka dra sig undan, göra sig osynlig, är knappast en strategi för att skydda vår identitet.

PS:
För övrigt ligger Herr Ripås på förstaplatsen på google.se, just nu, kl 14:30.
Nu, först nu börjar tiden räknas. Nu återstår att se vem som vill ta plats för att säga vad med vilka medel. Du tittar naturligvis på filmen den 22 mars kl 20:00 svt2.
DS.

Det här inlägget postades i Utom tävlan och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>