Johannesberg 4, 104 22 Stockholm    info@spambloggar.se

Bloggen om digital marknadsföring

Jag, Lassegw kommer uppdatera denna blogg.


Min blogg

 

Skapa en videotrailer

4 jul 2016

Alla som hör ordet trailer i samband med video, kommer naturligtvis att tänka på en snutt av en film som presenteras. Egentligen är det inte alls fel att tänka på det sättet, utan när det gäller digital marknadsföring så handlar det helt enkelt om en filmsnutt där du presenterar en eller flera produkter och tjänster. Hur ska du då göra för att utforma en videotrailer, vad behöver du och hur ska du placera dem på nätet för att få det största antalet besökare? Frågorna är många för alla som vill marknadsföra sig på detta sättet, men det är inte alls lika svårt och invecklat som det verkar.

För dig som vill marknadsföra något med en videotrailer på nätet så kommer du i första hand naturligtvis att behöva en kamera, mikrofon och en dator. Det är det hela och krångligare behöver det heller inte bli. Nu kanske du är den som är i behov av ett professionellt arbete, och då går du helt enkelt till en studio och låter dem producera din videotrailer. Det viktiga med en videotrailer är som med all annan marknadsföring att det ska vara ett tydligt budskap samt att budskapet passar in på ett trendigt och inspirerande sätt tillsammans med produkten eller tjänsten som erbjuds. När du sedan ska presentera din videotrailer på nätet är det mest kostnadseffektiva att göra detta via en länk från din hemsida till ett konto på Youtube. Där är det störst sannolikhet att folk hittar filmen. Numer är blir det allt vanligare med företagsfilmer eller informationsfilmer för bolag som vill nå ut med sin produkt eller tjänst på ett tydligt sätt. Många produktionsbolag går mot detta allt mer, däribland TypecastMedia i Göteborg, som är en produktionsbyrå med stort fokus på reklamfilmer för företag. Dessa kan man vända sig till när det gäller denna typ av marknadsföring. Men självklart finns det fler bolag som arbetar med liknande företagsfilmer och då är det ju som alltid annars ett alternativ att googla fram en bra aktör.

 

Digital marknadsföring i sociala medier

4 apr 2016

Något som har blivit mycket populärt på senaste tiden och som hela tiden verkar öka i popularitet är sociala medier, och då kommer du som företagare genast att förstå att detta är en plats där många av dina potentiella kunder finns på. Här är det i huvudsak Facebook och Twitter som härskar. När du då vill presentera videotrailer eller ett erbjudande på Facebook, är detta hur lätt som helst. Här är det bara att ladda upp eller skriva in det du vill erbjuda, så är allt klart. För att få nytta av digital marknadsföring på Twitter kommer du att få skicka ett kort meddelande som kallas för Tweet tillsammans med en länk till din marknadsföring.

Detta är om du vill gå den väg som är mest kostnadseffektiv. Vill du ha större spridning och bättre täckning på din digitala marknadsföring finns det många tjänster att köpa hos både Twitter och Facebook för detta ändamål.

Optimering av digital marknadsföring

7 feb 2016

Mycket av hur stor effekt du kommer att få av din digitala marknadsföring ligger i hur den optimeras för att nå just de potentiella kunder som finns för dina produkter eller tjänster. Egentligen så handlar alla resultat som går att få på nätet och den digitala marknaden om optimering. Att optimera något betyder att du innan du skapar och placerar din marknadsföring i olika medier, har en klar plan och kunskap om var de som kan vara intresserade av dina produkter eller tjänster finns. Denna kunskap får du oftast genom att göra en grundligt marknadsanalys.

För en del är detta något som är ytterst viktigt, medan andra fortfarande ser digital marknadsföring som ett mindre extra element i deras stora marknadsföringsportfölj. Hur som helst står det helt klart att den marknadsföring som kommer att gälla i framtiden är just digital marknadsföring. Vill du vara den som är med och syns, gäller det därför att du har kontroll på var du gör dina satsningar för att få det mest effektiva resultatet. Ett av dina alternativ är att satsa på Google Adwords ett annat är att satsa på sökmotoroptimering.

Google Adwords och dess roll i digital marknadsföring

4 jan 2016

Mycket tidigare i denna blogg skrev jag om att digital marknadsföring kan utföras på många olika sätt. Något som de flesta fortfarande använder sig av och har goda resultat av är Google Adwords. Här handlar det då om att optimera en mening och en länk att passa in med den information som hänvisas till samtidigt som du optimerar detta för ett eller två specifika sökord. Detta ska då vara de sökord som dina kunder söker dig på för att finna dig på nätet. När det gäller Google Adwords är detta något mycket stort, och många anser det också mycket komplicerat. Kanske är det inte helt lätt, men heller inget att vara rädd för. Här finns det massor av information att finna, samt även massor av olika valmöjligheter att marknadsföra sig på. Google Adwords är verkligen något som har gett mycket effektiva resultat gällande digital marknadsföring för företagare.